10 producten die ik altijd in huis heb

by

De laatste tijd krijg ik regelmatig de vraag wat ik allemaal eet op een dag. Dat is een beetje lastig te beantwoorden, omdat ik heel gevarieerd eet. Maar er zijn wel een aantal producten die ik bijna iedere dag eet. Dus ik dacht ik maak even een blogje met 10 producten die ik altijd in huis heb.

 • Eieren: dit is een bron van essentiële aminozuren. Ze bevatten o.a. ook ijzer, foliumzuur, vitamine B2, B12, E en D. Ik neem er eigenlijk nooit meer dan 2 per dag. De ene keer een omelet en de andere keer hardgekookt.
 • Magere milde kwark/Griekse yoghurt: Deze producten zijn ook eiwitrijk en ik neem vaak een bakje tussendoor en altijd een half bakje voor het slapen gaan. Kwark bevat caseïne eiwitten, dit zijn langzame eiwitten dus ideaal voor het slapen. Het wordt langzaam opgenomen tijdens je slaap en voorziet je lichaam dan van goede bouwstoffen en dat komt je herstel ten goede.
 • Cashewnoten ongezouten: Ze bevatten ontzettend veel mineralen. O.a. magnesium, fosfor, ijzer en zink. Daarnaast bevatten ze ook veel vitamines. Bijna alle vitaminen van het vitamine B complex zitten erin! Het is een goede bron van onverzadigde vetten. Deze neem ik iedere dag. Ik heb ze ook altijd in mijn tas zitten, als ik dan onderweg ben heb ik altijd een gezonde snack bij. Neem niet teveel want ze bevatten wel veel kcal. Ik neem 1 of 2 handjes als snack.
 • Pure chocolade 85%: Ook dit producte bevat weer veel vitamines & mineralen. O.a. vitamine A, vitamine B, calcium en kalium. Er zitten ook antioxidanten in die op de langere termijn goed zijn tegen ziekten als kanker en hart- en vaatziekten. Ook bij dit product moet je er niet teveel van nemen. Ik neem 2 of 3 blokjes per dag.
 • Rood fruit: In het meeste rode fruit zitten weinig suikers. Aarbeien, frambozen en bessen zijn ook erg kcal arm. Ideaal! Je kunt er dus best veel van eten, zonder dat je snel aan je kcal zit. Er zitten veel vezels, vitamines en antioxidanten in.
 • Ongezoete amandelmelk: Ik drink eigenlijk bijna nooit normale melk. Soja melk heeft ook best wat gezondsheidsnadelen als je dit iedere dag drinkt, dus ik drink mijn eiwitshakes of mijn havermout met ongezoete amandelmelk. Het bevat heel weinig kcal, hoge kwaliteit eiwitten en zit vol met vitamines en mineralen.
 • Groentes: Groentes heb ik altijd in huis. Komkommer, paprika, tomaat, sla etc. Dit kun je onbeperkt eten als je honger hebt, want je kan dit niet opslaan als vet ookal bevat het kcal. Met het avond eten schep ik mijn halve bord ook vol met groentes.
 • Eiwitrepen: Omdat ik al weinig zoet eet, mis ik dit vaak wel. Dus elke avond eet ik sowieso een lekkere eiwitreep. S’avonds krijg ik altijd zoete trek en dan is een eiwitreep zonder of met weinig suikers ideaal. Ik haal ze bij Health Advies Breda of bij  XXL Nutrition de low carb repen, die kun je hier bestellen.
 • Mozzarella: Kaas zijn de meningen altijd over verdeeld. Omdat het ook verzadigde vetzuren bevat, ik eet mozzarella dan ook niet iedere dag, maar toch zeker wel om de dag ;). Vind het zooo lekker. Ik maak dan als tussendoortje een bakje met stukjes mozzarella, appel en cashewnoten. Het bevat wel veel kcal dus pas even op met de hoeveelheid.
 • Muscularfood: Dit is een maaltijdvervanger bomvol vitamines, mineralen, hoogwaardige eiwitten en je kunt zelf je kcal bepalen per shake. Omdat ik het vaak druk heb en geen tijd heb om te koken of in de ochtend weer eens te laat wakker ben is dit super handig. Ik meng het met water of melk en weet zeker dat ik de goede stoffen binnen krijg. Als je het ook eens wilt proberen kun je de code: GYMJUNKIES10 gebruiken voor korting:). Klik hier voor meer informatie.

Natuurlijk eet ik veel meer dan deze producten, maar dit zijn dus de dingen die ik het meeste eet en die ik niet kan missen. Vind je het nou moeilijk wat je moet eten om je doelen te behalen? Ik maak schema’s op maat en geef online coaching. Je kunt me even mailen op cynthia@gymjunkies.nl als je daar meer informatie over wilt.

Liefs, Cynthia

Je kunt me ook volgen via: Bloglovin’, Facebook & Instagram. 

2 Responses
 • Sven
  september 9, 2016

  Goede tips! plus 1 voor de kwark. kwark is ook nog makkelijk mee te nemen naar werk ook ;).
  Ik heb precies de zelfde kleine rot koelkast… 4x boodschappen doen per week…

  • Cynthia Houben
   september 11, 2016

   Haha erg hé! Ik ook iedere dag eigenlijk weer naar de supermarkt, tijd voor een american fridge! 😉

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.