Van depressief en geen opleiding naar gelukkig en een eigen bedrijf!

De wet van de aantrekking… misschien heb je er al wel eens iets van gehoord? Het heeft mijn hele leven veranderd. Afgelopen weekend vertelde ik weer aan mijn vrienden hoe bizar het is wat er allemaal is gebeurd sinds ik het toepas. De afgelopen 2,5 jaar heb ik ze veel over de wet van de aantrekking verteld, maar ik dacht ineens waarom vertel ik er zo weinig over op social media? Geen idee eigenlijk haha, maar ik vind het nu tijd worden dat ik hier veel vaker over ga schrijven. Ik gun dit echt iedereen en hopelijk kan ik jullie inspireren!

Allereerst wil ik even zeggen dat deze blog alleen maar even een soort introductie gaat worden over deze wet. Wat het met mij heeft gedaan. Ik ben dit al 2,5 jaar aan het bestuderen en nog steeds elke dag, dus ik kan onmogelijk alles vertellen in één keer. Ik wil dus de komende tijd vaak kortere blogjes gaan schrijven over hoe je dit kunt toepassen en ook ben ik een E book aan het schrijven.

Eerst moeten jullie weten hoe mijn leven vroeger was. Ik heb enorm veel meegemaakt, dus kan nu niet alles vertellen, maar zal in grote lijnen beschrijven hoe mijn leven was. Toen ik 7 was gingen mijn ouders scheiden en ook in dat jaar werd er diabetes type 1 ontdekt bij mij. Dit was op vakantie in Portugal, waar ik was met mijn ouders en zusjes. Het was heel heftig want ik was er bijna niet meer geweest. Ik was en ben iemand die niet snel zal zeggen als het niet goed gaat. En doordat ik dat te lang had uitgesteld waren ze in Portugal bijna te laat. Nadat mijn ouders gingen scheiden hadden we financieel weinig. Na de basisschool ging ik naar het vwo. Ik was stil en verlegen. Na mijn 14e begon ik los te komen door vriendinnen die ik kreeg. Ik heb veel meegemaakt in die tijd, maar om het kort te houden ik spijbelde altijd, had veel problemen op school en deed niks aan mijn diabetes. De artsen vertelde me vaak dat ik de 30 niet zou gaan halen als ik zo doorging. Interesseerde me niet, leek me alleen maar fijn op dat moment. Met mijn ouders had ik geen goede band, dit kwam doordat ik me erg afzette tegen alles. Ik wilde niks van ze aannemen en sloot me dan ook volledig af.

De liefde was een ramp, langdurige relaties maar allemaal niet gezond. Veel drama, veel pijn en als ik aan liefde dacht dacht ik nooit aan iets moois. Op mijn 18e werd ik voor het eerst zwaar depressief. Niemand kon me helpen, ik wilde maar één ding en dat was niet meer leven. De enige die dit helemaal heeft meegemaakt was mijn ex, voor de rest hield ik het een beetje verborgen. Ze wisten wel dat ik depressief was, maar niet hoe erg het was. Als je mij al een tijdje volgt weet je dat ik al mijn hele leven eetproblemen heb gehad. Ik heb een tijd maar 45 kilo gewogen, toen at ik niks. Maar ook was er een lange tijd met eetbuien. Ik ging steeds in één jaar van 55 kilo naar 80 en zo weer terug. School haalde ik steeds net niet, met vele omwegen uiteindelijk toch de havo gehaald. Daarna ben ik Hbo gaan doen en de Universiteit. Met de Uni stopte ik omdat ik te ziek was ( achteraf blijkt dat ik de ziekte van Lyme heb al vanaf mijn 11e, ) en te depressief. Ik had geen opleiding, geen werk en woonde al op mezelf. Ik vertikte het om in een uitkering te gaan zitten, dus ineens had ik geen huis meer en moest ik weer naar mijn moeder.

Veel ruzie’s thuis, want de band met mijn moeder was nog steeds niet goed. Zonder opleiding kom je nergens aan een baan. Ik heb baantjes gehad via het uitzendbureau en het waren altijd de rot baantjes. Hoeveel toiletten ik heb schoongemaakt… ik weet nog goed dat ik serieus poep van een muur moest gaan schoonmaken…ik kon gewoon niet geloven dat dit was waar ik zou eindigen? Ik kreeg slechte vriendjes, werd gestalkt en bedreigd… ik zwoor alles af, wilde niks meer met jongens te maken hebben. Totdat ik Mark tegenkwam, ik werd verliefd en werd weer gelukkiger. Want ja dat deed ik altijd, mijn geluk laten afhangen van een jongen. Na een half jaar had ik nog steeds geen werk, met Mark was het natuurlijk weer wat normaler geworden en ineens werd ik weer depressief. Het ging toen bijna uit tussen ons want hij wist echt niet wat hij met me aanmoest. Begrijpelijk want ik was echt verschrikkelijk! Psychologen wilde ik niet meer, dat hielp toch nooit en ik kreeg weer gedachtes over de dood… Ik zag hoeveel pijn ik iedereen deed en dacht dat het beter was als ik er niet meer was.

Die ochtend toen ik me besefte dat ik dit niet nog een paar jaar zou trekken, stapte ik uit bed en toen viel er een boek van de kast. The Secret… Dit boek had ik al eerder gelezen toen ik 17 was, maar vond het toen niet zo boeiend. Het keek echt naar me alsof ik dit NU moest lezen. En dat heb ik gedaan in één keer heb ik het uitgelezen die dag. En ik besloot dat ik 1 jaar lang elke dag met mijn mindset bezig moest zijn en die kostte wat kost ging proberen te veranderen. Als het na 1 jaar nog hetzelfde zou zijn, dan mocht ik van mezelf de stap nemen om uit het leven te stappen. Nu ik dit type krijg ik gewoon tranen in m’n ogen, omdat ik me niet meer kan voorstellen dat ik zoiets ooit zou willen doen. Maar goed, ik had dus besloten dit te gaan doen, want wilde alles proberen voor de mensen om me heen. En het is me gewoon gelukt, ben daar zo trots op en het enige wat ik nu wil en kan doen is andere mensen vertellen wat ik heb gedaan en hoe het me heeft geholpen.

In 2014 startte ik Gymjunkies met Mark. Het groeide snel uit tot een succes. Mijn Instagram groeide van 300 volgers naar 10.000 in minder dan een jaar. Inmiddels zit ik zelfs op 30.000, kan het gewoon niet geloven. Alles wat ik wilde was mensen inspireren en helpen. En dat kan ik nu! Ik help nu zoveel mensen hun doelen te bereiken. Ik kon weg bij het baantje wat ik toen had en ben nu eigen baas. Ik heb inmiddels ook deze website opgezet en het aller belangrijkste… ik ben nog nooit zo gelukkig geweest. En niet omdat ik dit allemaal nu heb, want ik moest eerst gelukkig worden voordat ik dit allemaal kon opzetten. Dat is het hele geheim, je moet eerst van binnen gelukkig zijn en jezelf waarderen voordat je dit allemaal kan aantrekken.

De blog wordt alweer te lang, dus heb nog niet kunnen vertellen wat de wet dan precies is, maar dat komt nog wel. Deze wet is echt iets magisch, je gaat je beseffen dat er veel meer is dan het oog kan zien. Er zijn dingen gebeurd de afgelopen jaren die eigenlijk onmogelijk zijn. Daar wil ik jullie in andere blogs nog over vertellen. Er gaat een wereld voor je open als je dit gaat toepassen. Ik was altijd ziek, zwaar depressief, ongelukkig, geen eigenwaarden, geen opleiding, schulden, weinig echte vrienden, nooit blij met mijn lichaam, geen baan en zo kan ik nog wel even doorgaan. Alles was gewoon fucked up… en nu ben ik voor mijn doen weinig ziek, ik ben erg gelukkig, heb geen relatie meer maar ben erg gelukkig alleen, heb een eigen bedrijf, een goede band met mijn ouders, heel veel lieve vrienden, heb een balans met mijn voeding en ik kan oprecht zeggen dat ik van mezelf hou. En nu weet ik dus ook wat ik altijd fout deed. Mijn gedachtes waren altijd negatief. De wet van de aantrekking heeft me leren inzien dat ik het zelf deed, misschien denk je nu: Maar aan veel van die dingen kon je toch niks doen? Dat dacht ik ook, maar nu zie ik dat dat dus wel zo is. Hier wil ik dus de komende tijd over gaan schrijven. Je hebt je leven echt in eigen handen! Ik kan het weten, ik heb alles op eigen kracht omgedraaid en dit weten te bereiken. Als ik het kan kan iedereen het en ik wil het diegene die eraan toe zijn heel graag leren!

Allereerst raad ik je aan deze documentaire te kijken: The Secret  . En het boek The Power, zie ik echt als mijn bijbel haha. Die heb ik toen zo vaak gelezen! Die kun je hier bestellen. En het boek The Secret heb ik ook, die kun je hier bestellen. Ze zijn allebei van dezelfde schrijfster en in het Nederlands. Ik heb nog veel meer goede boeken gelezen, maar dit waren de 2 waarmee ik ben begonnen.

Voel jij je ook rot of ongelukkig, weet dat er echt hoop is! Begin alvast met die film te kijken en een boek te lezen. Ik ga zovaak ik kan blogs schrijven over wat mij heeft geholpen en hoop dat jullie er iets aan hebben.

Liefs, Cynthia

Je kunt me ook volgen via Bloglovin’, Facebook & Instagram

Comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Henk Greven

  Ongelofelijk dat er achter dat mooie koppie een heel ander leven schuilt dan dat je eerst verwacht. Vind het daarom ook heel dapper en goed dat je dit toch hier deelt met je volgers. Men heeft toch vaak een bepaald beeld van je terwijl de werkelijkheid heel anders blijkt te zijn. Gelukkig hoor jij bij diegenen die wel openheid geven over hun leven en verleden. Want er bestaan best veel neppers op ‘Insta’ die hun verhaal mooier maken dan het is. Ik schrok best van je verhaal en ben dan ook heel blij dat het nu veel beter met je gaat. Ik hoop van harte dat je , samen met jouw Mark , op deze weg verder kunt gaan. Het is je in ieder geval zeer gegund Cynthia. Xx

  • Cynthia Houben
   Henk Greven

   Dankjewel voor je lieve reactie, waardeer ik heel erg! Ik besef me goed dat ik met mijn verhaal anderen kan helpen en dat is waar het leven om draait in mijn ogen… de wereld een stukje beter maken:). Nogmaals bedankt! xx

 • Mike Yuen

  law of attraction TOP! 🙂

  • Cynthia Houben
   Mike Yuen

   Hihi you know it:D !

 • Linda

  dankjewel voor tekst. wacht op de volgende

  xx

  • Cynthia Houben
   Linda

   Fijn om te horen dat mensen er iets aan hebben, dankjewel:)

 • Ash.

  You made my day. Thank you so much for sharing!!!!

  • Cynthia Houben
   Ash.

   Thank you so much:)

 • Femke V.

  Lieve Cynthia, ik zie vaak op Facebook dingen van jou voorbij komen, nu besloot ik ook even de tijd te nemen om het lezen. Wat bijzonder en indrukwekkend om dit te lezen, ik kende jou natuurlijk via een van de exen die je hier beschrijft. Waar ik jou niet vaak zag, maar als ik je zag was je wel vaak terughoudend en wat stiller. Je was een hartstikke lieve meid maar ik begrijp nu meer van je dan toen 😉 Ontzettend veel respect dat je dit zo beschrijft en dat je ze dapper bent om het online te gooien.

  • Cynthia Houben
   Femke V.

   Femke wat leuk dat je een berichtje stuurt! Heel lief je reactie, vond het heel eng me zo open te stellen, maar ben blij dat ik het gedaan heb. Hopelijk kan ik hier mensen mee helpen om eerder wat te zeggen tegen anderen. Nogmaals dankjewel waardeer je reactie heel erg:). xx

 • Richard D

  Mooie woorden dat vanuit een heel mooi mens vandaan komt, blijf positief Cynthia en maak en vebreed je horizon uit, leef je leven zoals jij leven wilt.

  • Cynthia Houben
   Richard D

   Dankjewel voor je mooie reactie! 🙂

 • Verander je gedachtes, verander je leven! – Cynthia Houben

  […] mijn vorige blog over mijn verleden en hoe ik mijn leven heb veranderd d.m.v. mijn gedachtes was mijn mailbox […]

 • Yvonne

  Hey cinthya,

  Ik herken een hoop dingen in jouw verhaal. Je inspireert me enorm:) ik ga vandaag maar eens die boeken aanschaffen om mee te beginnen en hoop ik ook dat het mijn leven zal veranderen. Kijk heel erg uit naar je volgende artikelen:) keep up the good work;) en bedankt dat je je verhaal met ons wilde delen. Weet zeker dat velen er veel inspiratie uithalen!

  Liefs,
  Yvonne

  • Cynthia Houben
   Yvonne

   Hoi Yvonne,

   Dankjewel voor je lieve reactie! Wat leuk dat je de boeken ook gaat bestellen, denk dat je er veel uit kan halen. Fijn om te horen dat mijn openheid toch veel mensen helpt:). Was best eng haha, maar ben blij dat ik het heb gedaan!

   Liefs, Cynthia

 • Kayleigh

  Hi Cynthia!

  Ik volg je al een tijdje omdat ik ook veel bezig ben met voeding en sport maar toen ik dit stukje zag herkende ik zoveel in mezelf. Alles wat je schrijft kan ik me in vinden met dingen die ik heb meegemaakt, het ziek zijn en de liefde en nu ook de wil om alles om te gooien en gelukkig te worden. Je hebt het echt mooi geschreven en kan niet wachten op je volgende stukje! Liefs kayleigh

  • Cynthia Houben
   Kayleigh

   Hi Kayleigh,

   Dankjewel voor je lieve berichtje! Vind het rot voor je dat je veel hebt meegemaakt. Ik weet nu dat we die dingen meemaken om ons sterker te maken en te groeien als persoon. Je staat er niet alleen in:). Liefs

 • marieke

  Mooi geschreven meid. Ik begrijp jou ontzettend goed. Mijn ouders zijn ook gescheiden, zelf nog medicatie voor depressie, nog herstellende van anorexia en ben momenteel ook heel erg bezig met mijn negatieve gedachte positief te maken, aan het werk met mijn mindset en ik hoop ook ooit zelfacceptstie en zelfliefde te kunnen vinden.
  Ik ga de boeken en de film zeker even kijken en lezen. Zelf heb ik heel veel gehad aan het boek de moed van imperfectie van brene Brown en de tweesprong tussen moeten en willen van Luna.
  ikzelf schrijf blogs.voor kickassleven ook over hoe je met se dagelijkse dingen om moet gaan en met de gebeurtenissen die ik heb meegemaakt en hoe ik eraan werk.
  Misschien staan er nog dingen in waar je zelf ook iets mee kunt.

  Liefs marieke

  • Cynthia Houben
   marieke

   Dankjewel voor je lieve reactie! Heel ” toevallig ”zeg dat boek heb ik van de week in mijn notities gezet:). En heb je site bekeken wat een mooie onderwerpen. Ik vond je stukje over je eetstoornis en dat je er dankbaar voor bent heel mooi, zo denk ik er ook over. Zou je mij eens kunnen mailen cynthia@gymjunkies.nl . Wil iets aan je vragen:).

   Liefs

 • Nieuwe blogger: Wouter J Boer @wouterjfit ! - Gymjunkies l Fitness, food & loveGymjunkies l Fitness, food & love

  […] komen van ver. Ken je onze achtergrond nog niet? Hier lees je een eerder interview van Wouter en hier mijn […]

 • vrouwkje

  Hi Cynthia, Ik kwam je tegen op fb en las over je interview en zo kwam ik ook weer hier terecht.. ik ben er even stil van joh..heftig.. maar wat een powervrouw ben je nu! Je kan inderdaad onwijs trots zijn met wat je tot nu toe hebt bereikt en thanks voor de tip over de boeken want die ga ik zeker lezen.. Succes met alles . Gr Vrouwkje ( PdJ samen met niek destijds als je niet weet wie ik ben 😉 )

  • Cynthia Houben
   vrouwkje

   Hoi!

   Jaaa ik ken je nog:D Wat leuk dat je zo weer bij me uitkwam. Dankjewel voor je lieve berichtje! Leuk dat je ook de boeken gaat lezen:). Het is een introductie op de wet van de aantrekking, zit nog meer achter, maar ga proberen daar wat vaker over te schrijven! Liefs

 • HOW DO YOU GET MORE FOLLOWERS ON INSTAGRAM? - Cynthia Houben

  […] toen haha, al inspireer ik één iemand dat was al genoeg voor mij. Ik weet ook zeker dat de wet van de aantrekking ermee te maken heeft aangezien ik daar toen mee ben begonnen! Als je je dromen waar wilt maken, […]

 • Resonantie therapie heeft mij weer een leven gegeven! - Cynthia Houben

  […] jullie misschien weten ken en leef ik volgens de wet van de aantrekking, dus ik weet dat alles energie is en dat de ruimte die wij als ”leeg” zien niet leeg […]

 • Danique

  Jeetje heb je hele verhaal gelezen net! Haha op de wc want wilde het zo graag aflezen! Jij bent echt een powerwoman zeg, hoe jij zo bent gegroeid. Ik volg je nog elke dag en ben zo dankbaar dat je mij maar ook nog zoveel andere mensen hierdoor inspireerd.

  God will bless you

  Xx Danique Motzheim

  • Cynthia Houben
   Danique

   Haha wauw wat een compliment lieve Danique! Word echt zo blij van je berichtje en ben blij dat ik de kans krijg mensen te inspireren, jullie geven me elke dag weer nog meer motivatie dankjewel!!

   Liefs

 • 10 WORKOUT VRAGEN AAN @CYNTHIAHOUBEN_ - Gymjunkies l Fitness, food & loveGymjunkies l Fitness, food & love

  […] nog steeds ongelukkig was met mezelf, wist ik er moet iets anders veranderen! Dus toen ben ik aan mijn mindset en eigenwaarde gaan werken. Nu sport ik voor lichaam & geest! Om me fit & energiek te voelen, gezond […]

 • ALS IK HET KAN, KAN JIJ HET OOK! - Cynthia Houben

  […] jaar geleden zat niks mij mee, maar ik heb er zelf voor gezorgd dat alles ging veranderen. Ik wilde het zoooo graag en ik geloofde zo erg in mezelf dat ik ervoor […]

 • PIJN VOELEN EN LEREN LOSLATEN - Cynthia Houben

  […] Achteraf gezien heb ik hier nooit mee gedeald en stopte ik alles weg. Niet gek dat ik op mijn 18e zwaar depressief werd en dit 6 jaar aanhield. Ik was er bijna niet meer geweest, zelfmoord gedachtes waren bij mij […]

 • WET VAN DE AANTREKKING | HOE TREK JE SNEL IETS AAN? - Cynthia Houben

  […] aan in je leven. Over de wet van de aantrekking heb ik ook wel eens blogs geschreven, die kun  je hier […]

 • Dieuw

  Prachtig verhaal, en helaas ook heel herkenbaar. Je bent de eerste die ik ben tegengekomen die ook volgens de Secret leeft, en dat zoek ik enorm. Ik weet dat het werkt, ik heb het ook eerder meegemaakt, maar ben het onderweg ook verloren. Ik wil het zo graag weer oppakken en ik hoop meer lotgenootjes te vinden, samen kom je er altijd sneller uit. Dank je voor je verhaal en echt je bent een prachtvrouw !

  • Cynthia Houben
   Dieuw

   Wat een lief berichtje dankjewel! En snap ik helemaal, ik was the secret ook even uit het oog verloren, maar merkte al snel dat dit mij niet gelukkig maakte. Ik vind het super leuk om te horen dat je er nu ook weer meer mee bezig wilt zijn. Op mijn Youtube kanaal wil ik vaker hierover gaan vertellen. Laatst heb ik het er in mijn weekvlog ook over gehad. Als je het leuk vindt kun je je (gratis) abonneren op mijn kanaal:).

   Liefs, Cynthia