Onzeker door een slechte huid… heb ik nu de oplossing gevonden?

by

Mijn huid was nooit super egaal, maar ik had geen puistjes of andere onstekingen. Totdat ik begon met mijn gezonde levensstijl. Raar vond ik, want nu ging ik gezond leven en kreeg ik juist onderhuidse onstekingen! Heb van alles geprobeerd en bij verschillende specialisten geweest, maar niks hielp.

Minder eiwitten gaan eten, want misschien lag het daaraan, maar nee ook dat hielp niet. Geen vlees meer, huid supplementen… noem het maar op of ik heb het geprobeerd. Ik bleef ermee lopen en het maakt je heel onzeker. Vooral omdat je het op foto’s niet ziet en als ik dan uitgenodigd werd voor een evenement vond ik het altijd eng omdat ze dan konden zien hoe mijn huid eruit zag. Make-up kan veel verbergen, maar het is ook niet fijn steeds een dikke laag make-up op te moeten. Soms werd mijn huid wat rustiger, maar over het algemeen had ik bijna altijd veel onderhuidse onstekingen en dan vooral op mijn wangen en kin.

DE OPLOSSING?

Eerlijk gezegd had ik het gewoon opgegeven een paar maanden geleden. Had het geaccepteerd na 2 jaar. Nu sprak ik laatst Stephanie, een meisje van mijn middelbare schooltijd. Ze werkt bij Schoonheidssalon Cryon Breda . Ik vertelde haar over mijn huid en ze zei dat ze me zeker konden helpen. Ze zijn geen gewone schoonheidssalon, maar écht gespecialiseerd in de probleemhuid.

Ik was erg benieuwd, zou er echt iets wél werken bij mij? Op het moment dat ik langskwam zat ik weer onder… Ze vertelde me dat het vooral op de plekken zat waar onstekingen ontstaan door stress en hormonen. Ik heb het ”geluk” dat het allemaal onderhuidse ontstekingen zijn waardoor het op foto’s niet eens opvalt. Maar in real life dus wel!

Ze zei dat ik niet moest verwachten dat het een ontspannen behandeling zou worden. Bij alle schoonheidsspecialisten waar ik geweest ben was het heel fijn en viel ik bijna in slaap. Nou hier dus niet haha! Maar dat gaf mij juist het gevoel dat er écht wat gebeurde.

Ze heeft mijn huid met de Chinese kruiden behandeling behandeld. Het belangrijkste ingrediëntzijn algen. De behandeling is geschikt voor jong en oud en vooral voor:

 • Pigment vlekken
 • Ouderdomsvlekken
 • Littekens
 • Grove poriën
 • Acne
 • Verouderde huid
 • Verslapte huid
 • Slecht doorbloede huid
 • Rimpels

DE BEHANDELING: WAT DOET HET EN HOE WERKT HET?

Voordat de kruiden worden aangebracht bereidt ze mijn huid voor op de kruiden. De huid wordt gereinigd, doorbloed  en daarna een peeling om de dode huidcellen te verwijderen. Na de peeling gaan de kruiden erop. De huid wordt warm en de kruiden zakken als het ware in je huid. Ze masseert de kruiden extra in voor een goed resultaat. Dit prikt en voelt branderig aan. Geen pretje, maar ik heb het ervoor over!

De kruiden werken zelfs 10 dagen erna nog in! De kruiden passen zich aan, aan wat de huid nodig heeft. Ze zorgen ervoor dat het vernieuwingsproces van de huid versneld wordt.

Ik was vrij rood na de behandeling en mijn huid zou nog een dagje blijven prikken vertelde ze. Geeft niks, ik was allang blij dat ik voelde dat er iets aan het gebeuren was. Was zo benieuwd wat het zou doen! De dag erna had ik veel velletjes, want je huid is aan het vernieuwen. Maar gelukkig was dit maar één dag!

RESULTAAT

De dagen erna werd mijn huid steeds beter en beter. Het is nu 2 weken geleden en ik heb maar 1 onderhuidse onsteking terug gekregen en die is nu na een paar dagen al bijna verdwenen! Ik had een shoot afgelopen weekend en voor het eerst voelde ik me zeker over mijn huid. Wat voelde dat fijn!

Mijn huid is nog steeds erg rustig. Zelfs mijn pigment vlekjes en grove poriën zijn veel minder! Ik heb 3 producten bij Cryon gehaald, want zoals jullie misschien wel weten zorgen de merken uit de drogisterij of parfumerie niet voor een betere huid. De ingrediënten die ze gebruiken zijn vaak juist slecht voor de huid op langere termijn!

Ook is het net als met een personal trainer. Je kunt een uur gaan trainen met een personal trainer, maar als jij thuis niet doorgaat met de juiste voeding ga je niet de gewenste resultaten boeken. Dus ik wist dat het nodig was om thuis mijn huid goed te verzorgen.

dsc03983-01

WELKE PRODUCTEN GEBRUIK IK NU?

 • Links de huidreiniger, die gebruik ik s’ochtends en s’avonds. Hij zorgt ervoor dat de zuurgraad van je huid wordt gereduceerd tot 3,5 ph. Dit is ideaal voor een perfecte huid, het biedt bescherming tegen het binnen dringen van micro organismen.
 • In het midden een hydraterende crème die ik ook s’ochtends en s’avonds gebruik. De droge gedeeltes van je huid worden hersteld en gevoed en de vette zones worden hersteld en gematteerd.
 • En rechts de ongeparfumeerde AHA gel 10. Deze gebruik ik alleen s’avonds voor het slapen gaan. Hierdoor worden je huidcellen gestimuleerd tot celvernieuwing.

Ik ga vrijdag weer langs voor een soort controle, om te bekijken hoe mijn huid nu is. Ik ben erg benieuwd de komende tijd hoe mijn huid zich gaat ontwikkelen! Ik zal jullie op de hoogte houden van hoe het gaat. Wil graag andere mensen helpen die ook met een slechte huid lopen. Ik weet hoe onzeker je je erdoor kunt voelen en aangezien niks bij mij hielp en dit al gelijk na 1 behandeling super goede resultaten gaf wil ik jullie op de hoogte houden hoe het gaat.

Als je nog vragen hebt over mijn blog kun je me mailen op cynthia@gymjunkies.nl . En wil je meer informatie over de behandelingen of een afspraak maken bij Cryon? Dan kun je even op hun website kijken.

Liefs, Cynthia

Je kunt me ook volgen via Bloglovin’, Facebook & Instagram

 

 

5 Responses

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.