Moet dat nou… zo naakt?

by

Fysieke transformaties je wordt ermee dood gegooid de laatste tijd. Zelf vind ik dit super inspirerend en vind het zo knap wat mensen toch kunnen bereiken met hun lichaam. Of ik het nou mooi vind iemand of niet, daar gaat het niet om. Diegene heeft iets bereikt met doorzettingsvermogen, een positieve mindset en ik kan daar alleen maar respect voor hebben. 

Dat gezegd te hebben hoor ik vaak van klanten of mensen in mijn omgeving dat ze er heel onzeker van worden. Al die naakte lichamen die perfect lijken. Wat ik vaak hoor is; ” moet hij nou altijd een blote buik plaatsen” of ” moet ze nou altijd haar billen laten zien”. Ik zit zelf in het wereldje, dus ik doe er ook aan mee en vind het leuk mijn progressie te laten zien omdat ik er trots op ben. Maar ik snap ook heel goed dat mensen die niet zo in het wereldje zitten en gewoon alleen willen afvallen of net iets strakker willen zijn, zich hieraan kunnen ergeren. Die kunnen dus heel onzeker worden van al die mensen die continue gymselfies of naakte lichaamsdelen posten. Of misschien word je niet onzeker, maar vind je het irritant.

Vaak wordt het gezien als; ” oh kijk hem/haar nou, die denken ook dat ze geweldig zijn. Met kleren aan zie je toch ook wel dat ze een mooi lichaam hebben. ” Natuurlijk, dat is ook zeker zo! Maar iedereen wil anderen inspireren op een andere manier. Een manier die past bij hem/haar. En iemand anders houdt liever kleding aan. Waarop je het inderdaad ook goed kunt zien! Iedereen is gewoon anders en dat moeten we als maatschappij eens gaan accepteren. Je hoeft iemand niet te volgen, volg gewoon echt alleen maar de mensen die jou wel inspireren. En dat geldt eigenlijk met alles in ons leven. Waarom zeggen we toch zo snel: ”ik snap dat écht niet hoor, ik zou dat nooit doen”. Nee klopt, jij bent ook niet die ander toch? Het is echt zooo fijn voor jezelf en voor anderen om het los te laten wat anderen doen. Wil je het niet in jouw leven en op jouw tijdlijn zien? Met 1 klik op de knop ontvolg je ze:).

Iedereen is gewoon anders en dat moeten we als maatschappij eens gaan accepteren.

Ik neem nu die naakt foto’s als voorbeeld, maar zo kan iemand zich ook irriteren aan bijvoorbeeld food foto’s of foto’s van huisdieren.

Zelf heb ik ook heel wat mensen ontvolgd. En niet omdat ik me irriteer of dat het persoonlijk is, maar je wil toch alleen dingen zien die bij jou passen nu en waar je blij van wordt? Dus in plaats van je rot voelen, je onzeker voelen of je te irriteren, kun je dat voorkomen. Je hebt het zelf helemaal in de hand!

Onderling praat ik veel met meiden van Instagram met veel volgers. Sommigen vinden het eng een foto te plaatsen die wat meer naakt laat zien, maar ze willen het wel! En de angst om reacties van anderen houdt ze dan tegen. Dat snap ik zo goed, ik had dat ook in het begin. Maar als je iets graag wilt doen, maar bang bent voor reacties dan houdt de buitenwereld je tegen om jezelf te zijn. En let’s face it… we kunnen nooit iedereen tevreden houden. Je moeder wil dit, je vriend wil dat, je vriendinnen willen weer iets heel anders van je en ga zo maar door. De enige die je tevreden kan en moet houden ben jij! En dan heb ik het niet over alleen foto’s plaatsen op social media. Dat is een voorbeeld, maar ik heb het over je hele leven. Ben je bang om iets te doen omdat de buitenwereld het raar zou vinden? Ik herken het… pas toen ik dat ging veranderen was ik vrij en helemaal mezelf.

Ben je bang om iets te doen omdat de buitenwereld het raar zou vinden? Ik herken het… pas toen ik dat ging veranderen was ik vrij en helemaal mezelf.

Om nog even op die naakte foto’s terug te komen… zelf plaats ik die dus ook wel eens in bikini bijvoorbeeld, ik heb er persoonlijk geen moeite mee. Ik heb zoiets van we zijn allemaal naakt geboren, niks geks aan en ik irriteer me ook niet aan mensen die elke dag zulke foto’s plaatsen. En vind het mooi om te zien hoe anderen hier ook keihard voor werken en dit willen laten zien. Want het is niet niks deze levensstijl. Het is écht hard werken om zo’n lichaam te krijgen. Persoonlijk heb ik er altijd respect voor gehad, ik zag het 1,5 jaar geleden op Instagram voorbij komen en haalde er inspiratie uit. Omdat ik dat ook wilde ben ik ervoor gegaan en heb ik nu zelfs mijn eigen bedrijf hierin.

Dus haal je inspiratie uit dingen die JIJ belangrijk vindt en negeer dingen die je niet leuk vindt. Wil jij foto’s plaatsen van je kat, van voetbal, van yoga, van je eten of misschien wel elke dag een selfie. Doe dat dan! Wil jij een wereldreis maken, postzegels verzamelen of die aparte schoenen kopen die iedereen lelijk vindt, just do it…Ik vind het juist super leuk dat iedereen zo anders is. Maakt de wereld veel leuker en niet zo saai. Het is niet voor niks een profiel pagina van een uniek persoon :).

So just be you, that’s the only way you can be happy

Liefs, Cynthia

Je kunt me ook volgen via Bloglovin’, Facebook & Instagram

4 Responses
 • M. Aw
  oktober 15, 2016

  Ik ben het helemaal eens met je artikel. Bij instagram is het makkelijk. Als je het niet aanstaat is er altijd de ontvolg knop 🙂

  Maar ik vraag me af wat je mening is over het tonen van bloot/lijf op je “werkplek” : de gym.

  Vroeger liep iedereen in asexuele joggingspakken rond. En met de jaren werden de gym ourfits steeds strakker en sexier.

  het laatste wat ik opmerk zijn pants met stukken half doorzichtig stof om
  Nog wat extra te tonen. En sommige outfits hebben behoorlijk cleavage.

  Wat vind jij hiervan? Is de gym de plek om dit te tonen?
  Ik vind het zelf vooral erg afleidend. Op insta zie ik het graag, maar in de. Gym niet altijd gepast. En er zit geen unfollow knop als iemand in haar neon l-halve-bikini-outfit voor me gaat squatten :/

  • Cynthia Houben
   oktober 19, 2016

   Haha ja dat klopt helemaal! Als je kijkt naar vroeger is het echt een wereld van verschil. Vind sowieso dat iedereen zelf moet en mag aantrekken wat hij/zij wil. Soms is het niet iets wat ik zou dragen, maarja we zijn allemaal anders en vinden andere dingen mooi. Sommige houden van bloot en anderen van bedekt.

   Snap dat je afgeleid wordt haha, ik moet eerlijk zeggen dat ik eigenlijk nooit om me heen kijk in de gym. Dus heb er geen last van. Ik ben echt in mijn eigen wereldje dan. Misschien proberen om je te focussen op iets anders? Of net als ik in de zone zitten, vaak denken mensen dat ik arrogant ben daardoor. Maar ik focus me gewoon volledig op mijn training en mezelf kijk eigenlijk nooit op me heen.

   Zou wel handig zijn hé een unfollow knop in real life ;).

   Dankjewel voor je berichtje!

 • Anoniem
  januari 29, 2017

  Heb toch wel mijn vraagtekens bij ” vind het leuk mijn progressie te laten zien omdat ik er trots op ben”.

  Is het plaatsen van zodanig veel foto’s op Instagram niet gewoon een schreeuw om aandacht?
  Ik ben het ermee eens hoor, dat progressie getoond kan worden door middel van foto’s. Maar hier zijn natuurlijk geen tientallen foto’s voor nodig binnen een paar weken tijd.

  Daarnaast neem ik aan dat mensen (niet jij in het specifiek) ook trots zijn op andere dingen, maar dit zie je dan niet/nauwelijks terug, waardoor ik mezelf afvraag: Waarom tientallen foto’s delen met hetzelfde doel, wat ook prima kan met een paar foto’s? Waarom 5 foto’s van je volledige front uploaden binnen een paar weken tijd als het puur gaat om progressie te laten zien? Waarom een foto van je gezicht plaatsen met daaronder een flinke inkijk als het gaat om progressie te laten zien terwijl je geen spier ziet op de foto?

  Dit is overigens geen ‘haat’ of iets dergelijks; het valt me gewoon enorm op en ik ben benieuwd of het niet een schreeuw om aandacht is, of iets om er tegenwoordig ‘bij te horen’.
  Het lijkt me namelijk heel sterk dat het daadwerkelijk alleen maar draait om ‘progressie te delen’.

  • Cynthia Houben
   januari 30, 2017

   Hoi!

   Snap wat je bedoelt, ik denk dat dat voor iedereen anders is:). Persoonlijk plaats ik zulke foto’s zo’n 1 keer in de 3 weken en de rest is gewoon normaal. Andere mensen plaatsen ze vaker, ik zelf vroeger ook, maar ik ga me er verder niet mee bezig houden waarom ze dat doen. Heb alleen maar respect voor iedereen of je nou wel of niet fitnesst, of je nou dik of dun bent. Afgetraind of niet afgetraind, we zijn allemaal goed zoals we zijn:).

   Dat is eigenlijk wat ik met deze blog bedoelde, laten we onszelf niet afvragen waarom mensen iets doen. Maar laten we gewoon respect voor elkaar hebben en ieder zn ding laten doen. Sommige mensen plaatsen continue voetbal foto’s, ja die is daar weer trots op, niet mijn ding, maar wel respect voor!

   Thanks voor je reactie!

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.