Ik voel me rot… en nu?

by

Ik werd vanochtend wakker en voelde me een beetje down. Altijd als ik die gevoelens krijg ga ik rustig op bed liggen en vraag me af waarom ik me zo rot voel. Ik kwam erachter dat ik het gevoel heb niet helemaal mezelf te kunnen zijn. En dan bedoel ik niet bij mijn vrienden of familie, maar op social media. Gisteren was ik ziek en toen heb ik bijna de hele dag mezelf afgesloten van de buitenwereld en ben ik weer spirituele boeken gaan gelezen en heb ik gemediteerd. 

Ik sprak met een jongen die ik via via ken over onze spirituele ontwaking. Hij is iemand waarvan ik het ook niet zou verwachten en hij andersom ook niet van mij. We hadden het erover dat het soms lastig is in deze maatschappij om zo anders te zijn. Wij zijn met dingen bezig waarvan wellicht maar 10-20% van de mensen bezig is. En van onze leeftijd nog veel minder. Veel mensen zijn bezig met mindset, maar toch is dat iets heel anders dan spiritualiteit. In de fitnesswereld is/lijkt iedereen zo’n positieve mindset te hebben, maar tegelijkertijd veroordelen ze mensen, haten ze op mensen die anders zijn dan zij, hebben ze afgunst aan mensen die meer likes hebben of meer volgers… Waar gaat het over? Dat is absoluut niet spiritueel.

Waarom ik me dan rot voel? Omdat ik merk dat ik zelf niet veel over spiritualiteit praat omdat ik bang ben voor reacties van mensen of dat mensen het niet snappen. Maar dat doe ik zelf! Ik kies er bewust voor dit niet te plaatsen, dus houd ik mezelf ”gevangen” en laat ik het toe me rot te voelen. Dus daar ben ik nu klaar mee. Ik ga er gewoon over schrijven, wat iemand ook vindt, want het heeft mij zoveel geholpen de afgelopen 2 jaar. Het heeft me geholpen om gelukkig te zijn met heel weinig en daardoor heb ik nu heel veel. Het heeft me geholpen om mezelf te accepteren met al mijn imperfecties. Ik hoor dat een aantal mensen in het fit wereldje mij arrogant noemen, maar ze verwarren het met gelukkig zijn met wie je bent. Dat is iets heel anders. Mensen die arrogant zijn stellen zichzelf boven iemand anders. Mensen die zelfverzekerd zijn en van zichzelf houden, die zien iedereen als gelijk.

Omdat het mij zo heeft geholpen, vind ik dat ik het wel moet delen. Diegene die er klaar voor zijn en ook gelukkiger willen zijn, die kan ik helpen. En diegene die het gek vinden of het niet snappen, snap ik ook zo goed. Een aantal jaar geleden verklaarde ik mijn moeder vaak voor gek, omdat zij al heel haar leven zo is. Maar ik vond het altijd maar raar. Dus ik snap die mensen ook en laat die in hun waarden. Die zijn er niet klaar voor en misschien wel nooit, maar dat is ook goed! We hebben allemaal een ander pad en andere interesses. Als we elkaar maar respecteren :).

Aan je mindset werken is goed om bijvoorbeeld meer in jezelf te geloven, op jezelf leren te vertrouwen en positiever over het leven te denken. Maar spiritueel groeien is goed om bijvoorbeeld jaloezie uit je leven te bannen, haat gevoelens, afgunst, angsten en ga zo maar door. Ik kan niet eens beschrijven in woorden hoe ik veranderd ben. Ieder mens heeft gevoelens van jaloezie, afgunst, onzekerheid of angsten. Maar juist omdat je zo op het menselijke en materiële focust blijf je die gevoelens hebben. En eerlijk, niemand vindt het fijn zich zo te voelen. Want het is een teken van onzekerheid. Maar als je je gaat focussen op de ziel, dan verandert er zoveel. Ik kan nu eindelijk zeggen na 2 jaar dat die gevoelens met 70-80% zijn verminderd. En ik weet zeker dat ik ooit bij de 100% kom. Ik heb nog een heel leven en groei elke dag. Als je die rot gevoelens vermindert, dan zul je zien dat je zo’n ander mens wordt en dat heel je leven gaat veranderen! En nog belangrijk, dat je altijd gelukkig bent, hoe weinig je ook hebt.

Het is geen toeval dat ik van geen opleiding, elke dag ziek door 2 chronische ziektes, geen geld en geen eigen huis naar een eigen bedrijf, energie voor 10, genoeg geld en een eigen huis ben gegaan. Dat is niet doordat ik alleen maar hard werk… Het is een wonder dat ik energie heb terwijl ik op papier nog steeds die ziektes heb en er niks is veranderd. Ik wil alweer veel te veel gaan typen, maar ik kan beter steeds korte blogjes schrijven hierover. Ben erg benieuwd of er nog meer mensen mee bezig zijn! En don’t worry, de mensen die nu denken oh no gaat ze alleen nog maar daarover schrijven. Nee, want ik hou echt van die balans! Zoals je weet hou ik net zo goed van beauty, fitness en fashion als van spiritualiteit. Het is niet het één of het ander, it’s about everything:).

 • Dit artikel vond ik ook erg interessant om te lezen over meditatie!

Liefs, Cynthia

Je kunt me ook volgen via Bloglovin’, Facebook & Instagram

 

17 Responses
 • Nina Simplynspecial
  november 13, 2016

  Ik ben hier totaal niet mee bezig, maar stiekem wel heel benieuwd naar. Ik ben vaak negatief en snel aan het klagen enzo, terwijl een positieve mindset je zoveel verder brengt. Toch is dit ontzettend lastig voor mij om te veranderen, dus ik zou ook niet weten hoe/waar ik zou moeten beginnen. Heb jij enig idee?

  • Cynthia Houben
   november 13, 2016

   Dankjewel voor je reactie! Ik moet eerlijk zeggen ik weet niet goed waar je moet beginnen, ook omdat het eindeloos is haha. Ik heb gemerkt dat ik elke dag weer blijf leren en dingen over mezelf blijf ontdekken. Ik herken mezelf heel erg in je verhaal. Ik was 2 jaar geleden zo negatief en snel klagen, maar dat niet alleen ik merkte na een tijdje dat ik ook echt niet van mezelf hield. We dneken vaak van wel, maar ECHT houden van jezelf doet bijna niemand. En dat is nou juist zo belangrijk, daardoor ga je zo groeien niet alleen van binnen maar ook je leven gaat compleet veranderen. Als ik dan toch iets moet kiezen waar je kunt beginnen dan zou ik zeggen kijk de documentaire The Secret ( staat op netflix denk ik) en/of koop het boek The Secret en The Power. Allebei in het Nederlands. Daar ben ik mee begonnen toen. En je kunt af en toe eens op mijn website kijken, zal er nu meer over gaan schrijven:).

   Liefs

 • Ellen
  november 13, 2016

  Mooi stukje tekst Cynthia! Heel blij dat je hierover durft schrijven. Ikzelf ben ook al een paar jaar bezig met spiritualiteit maar het is heel moeilijk (zeker in het begin)om mensen te vinden die het begrijpen. Maar hoe meer je ermee bezigbent hoe meer je zo’n mensen ook zal aantrekken.?
  Liefs, Ellen

  • Cynthia Houben
   november 13, 2016

   Dankjewel voor je lieve reactie! Ik vond het dood eng haha, maar ik moest het voelde niet meer goed om het te ”verbergen”. Wat mooi dat je er ook mee bezig bent, doet me echt goed dat ik nu merk dat er zoveel meer mensen zijn die het snappen! En dat is zeker waar, hoe meer je het uitzendt hoe meer mensen je gaat aantrekken die op hetzelfde level zitten:).

   Nogmaals heel erg bedankt! Liefs, Cynthia

 • Richard
  november 13, 2016

  Mooi verwoord Cynthia, spiritualiteit en meditatie is iets wat je moet leren en je er ook aan toegeven maar mindset is totaal anders dat zijn de dagelijkse dingen wat je ziet en hoort in je leef omgeving cq. negatieve en positieve verandering in je leven.
  Maar leven met twee chronische ziektes is sowieso al iets waar je sterk op je benen moet blijven staan plus de nodige wilskracht om door te zetten.
  Maar hoe jij doorzet en doorgaat met je sport en je portie positieviteit en wilskracht ben jij een zeer sterke vrouw door geworden, geef niet op blijf doorgaan waarmee je bezig bent er liggen altijd mensen op de loer die jou naar beneden willen halen (jaloersheid) jij ben succesvol bezig en de mensen die jou naar beneden halen zijn juist niet succesvol in hun leven….keep going and smash those f..kers down…

  • Cynthia Houben
   november 13, 2016

   Precies, heel goed verwoord! Mindset, spiritualiteit en het fysieke lichaam zijn allemaal net zo belangrijk, alleen is bijna iedereen alleen maar bezig met mindset of hun lichaam. Het is inderdaad iets waaraan je moet toegeven voor het in je leven kan komen. En bij mij is dat denk ik geweest door mijn ziektes en depressiviteit. Ik ben zo diep gezonken, tot op een punt dat ik niet eens meer wilde leven, dat ik wel moest kiezen! Ik kon 2 dingen doen of opgeven of proberen mijn innerlijke kracht te vinden. Het was niet makkelijk, maar het was het ZO waard. Wist niet eens dat gelukkig zijn zo intens kon voelen:). Je berichtje geeft me nog meer kracht, heel erg bedankt daarvoor!

   Liefs, Cynthia

 • Ranoe
  november 13, 2016

  You Go Girl! ! Volg je eigen pad en blijf in jezelf geloven. And Let them talk behind your back. Want in je gezicht durven ze het niet eens. Powergirl, je bent een voorbeeld voor velen. ?

  • Cynthia Houben
   november 13, 2016

   Dankjewel voor je reactie lieverd! Precies, mensen zullen altijd blijven praten het enige wat ik kan doen is bij mezelf blijven. Dikke kus

 • Lucianne Bakker
  november 13, 2016

  Misschien denk je: Wat moet ik met zo’n reactie en ik weet zelf ook niet zo goed wat ik moet zeggen, maar; komt ie.

  Ik geloof in God. Je weet wel, de bijbel. Ik geloof dat wanneer ik elke dag begin met een dagelijks stukje woord en wijsheid uit dat boek, ik mijn hele dag veel anders begin. De rust die ik dan ervaar, de veiligheid, het gevoel dat je van waarde bent en er altijd iemand is die naar je om kijkt. Dat is zoveel waard. Dat is anders dan spiritualiteit maar het is fijn dat je er mee bezig bent. Verlies dat niet en probeer misschien ook verder te kijken. Het leven hier op aarde is maar een flits en het laatste wat je wil is dat je je niet geaccepteerd voelt. Dat ken ik, dat ervaar(de) ik. En de kracht is om ‘samen’ te ontdekken hoe dat verandert kan worden. Ik kan het loslaten, omdat ik weet dat er Iemand is die zoveel van mij houdt dat al doe ik alles verkeerd, ik weer terug kan komen bij Hem. Succes Cynthia, het zal nooit meevallen om de negativiteit te verbannen, omdat het in onze aard zit en anderen er simpelweg wel aan toegeven. En heel eerlijk, wijzelf ook. Maar het zal altijd om de manier gaan hoe wij daar mee om zullen gaan.

  • Cynthia Houben
   november 13, 2016

   Dankjewel voor je lieve reactie! Ik geloof dat wij hetzelfde geloven en handelen alleen noemen we het anders. Jij gelooft in een God en ik geloof in een hoger bewustzijn, mijn hogere zelf en het unviversum:). Maar ik heb de bijbel ook gelezen en andere geloven bestudeerd, om mezelf te verdiepen in alles. En ben erachter gekomen dat alles op hetzelfde neer komt. Liefde voor jezelf en voor anderen, niemand veroordelen zo ook jezelf niet, niemand pijn doen zo ook jezelf niet, geloven in iets hogers en vertrouwen dat alles goed komt als je vanuit je hart leeft. Dankbaar zijn elke dag voot alles wat je hebt. Zo ben ik al dankbaar voor het schone water wat wij zomaar hebben in Nederland! Iedereen helpen waar je kan, maar jezelf nooit vergeten. Mijn hele leven zal ik leerlessen blijven krijgen , obstakels, negativiteit, maar dat is nodig om nog meer te groeien als persoon. Uit alles kun je een leerles halen en jezelf meer en meer leren kennen waarom je hier op aarde bent. En iedereen moet inderdaad geloven waar hij/zij zich goed bij voelt. Jij hebt dat bij God en ik bij mijn hogere zelf, want ik geloof dat het goddelijke in iedereen zit:). Nogmaals dankjewel voor je reactie!

   Liefs, Cynthia

 • Nathalie
  november 14, 2016

  Ik vind dit heel interessant ! Ik ga zeker je blog in de gaten houden. Ik heb de secret ook gekeken vind het zo interessant en zou het zelf ook heel graag willen veranderen maar weet niet hoe. Ik ben pas 26 jaar en eigenlijk al meer dan de helft hiervan alleen maar in strijd met depressies ..

  Ik zou zooo graag die knop om willen draaien dus ik ga zeker je blog in de gaten houden ben heel benieuwd.

  Ik vind het juist super dat je deze blog schrijft!!
  Dit is zeker niet iets waarvoor je je hoeft te schamen kijk wat het je heeft gebracht !

  • Cynthia Houben
   november 15, 2016

   Wat een lieve reactie, dankjewel! Wist echt niet dat zoveel mensen er toch behoefte aan hebben, dat doet me echt goed:). Wil zo graag helpen, weet hoe het voelt die zware depressies. En dat is niet waarom we hier op aarde zijn. Het leven hoort leuk en makkelijk te zijn! Geen strijd. Ik snap zo goed wat je voelt. 24 jaar was ik negatief en vanaf mijn 14e erg depressief. Niemand kon me helpen totdat ik 2 jaar geleden mezelf ben gaan helpen. Dat ik nu een compleet anders mens ben had ik nooit durven dromen en het liefste wil ik nu anderen helpen omdat ik nu weet dat je echt kan veranderen!

   Ik weet zeker dat iedereen dit! En ik ga mijn best doen via mijn blog om jullie wat tips te geven wat mij heeft geholpen. Nogmaals heel erg bedankt voor je lieve reactie!

   Liefs, Cynthia

 • Door
  november 24, 2016

  Wauw! Mooi mens ben je! Van binnen en van buiten! Het is zoveel fijner in het leven staan met een positieve mindset. Iets wat ik zelf sinds 2 jaar (na een periode van angst/paniekaanvallen) ook ben gaan ervaren. Zelf heb ik onlangs een training mindfullness gedaan. Iets wat ik ook echt aan kan raden! Ik ga je spiritualiteit blogs blijven volgen! Keep up the good work!

  • Cynthia Houben
   december 4, 2016

   Ahw dankjewel wat een mooie reactie! Wat ben ik blij te horen dat jij er ook veel aan hebt gehad en je nu ook positiever in het leven staat. Mindfullness is geweldig!! Heb er veel boeken over gelezen. Mooi om te zien dat iedereen steeds meer bezig is met de binnenkant ipv alleen de buitenkant:)

 • Saskia
  december 13, 2016

  Prachtige blog! En vooral doorgaan met jezelf zijn. Echt heel inspirerend en herkenbaar op diverse vlakken.

  Liefs Saskia

  • Cynthia Houben
   december 20, 2016

   Dankjewel Saskia voor je lieve reactie!

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.