Follow your heart.

by

FOR ENGLISH SCROLL DOWN 

Tegenwoordig is je hart volgen dé trend, maar alsnog iets wat niet iedereen durft. Want wat gebeurt er als je je hart volgt? Maak je dan allerlei impulsieve keuzes die tot problemen leiden? Dat is in ieder geval wat ons hoofd ons graag vertelt. Ik ben zelf iemand die snel ‘naar mijn hoofd schiet’. Passie komt vanuit mijn buik: ik krijg een idee en word enthousiast en kan dit vervolgens helemaal de grond in denken met mijn hoofd door te bedenken wat er allemaal wel niet fout kan gaan. Herinner je je mijn vorige blog over negatieve gedachten nog? Dan weet je dus dat je daar echt niet altijd naar hoeft te luisteren!

Mijn reis in het volgen van mijn hart startte ongeveer anderhalf jaar geleden. Ik wilde al een tijd iets helemaal anders gaan doen, maar ik wist niet precies hoe. Ik had een goede baan en wilde dat niet op het spel zetten, maar voelde daardoor tegelijkertijd geen ruimte om dus iets anders te gaan doen en te onderzoeken wat ik dan precies wilde. Na een gesprek op mijn werk bleek echter dat die ruimte er wel was: het was niet zeker of mijn contract over een half jaar verlengd zou worden. Ik schrok, dat was toch best een klap. Uiteindelijk besloot ik die klap om te zetten naar een kans: nu kon ik gaan zoeken naar wat het was dat ik wilde zonder zelf iets op het spel te zetten!

Ik liep al tijden rond met ideeën over therapie met dieren, maar ik wist hier vrij weinig van. Mijn eigen achtergrond met dieren is groot en kleurrijk, maar ik wist op dat moment niet hoe ik die in kon zetten. Dit bleef dus maar een vage fantasie op de achtergrond. Ik ging op zoek naar dezelfde functies als die ik al had en het bleek dat er eigenlijk vrijwel geen waren. Top! Wat nu..? Ik stuurde een paar sollicitaties rond om vervolgens steeds dezelfde soort afwijzing terug te ontvangen: “We hebben een brievenbusselectie gemaakt en u zat hier niet tussen..” Stiekem vond ik dit niet zo heel erg, omdat het geen functies waren die mijn passie aanboorden. Dat wist ik toen alleen nog niet.

Uiteindelijk heb ik iets uit een impuls gedaan wat me voor mijn gevoel heel erg geholpen heeft: een sessie magnetiseren. In een dergelijke sessie worden er zogenaamde blokkades in je energiebanen opgeheven. Ik wist totaal niet wat ik me erbij voor moest stellen maar ben maar gewoon gegaan nadat iemand het me aangeraden had. De dag na de sessie had ik opeens zóveel energie: ik kon voor mijn gevoel de hele wereld aan. Vol overgave begon ik met mijn zoektocht en vond een zorgboerderij waar therapie ingezet wordt met paarden en honden. Dit voelde als een schot in de roos. Ik heb hen gemaild met de vraag of ik daar aan een werkervaringsplek kon beginnen om te leren hoe ik mijn kennis in kon zetten samen met dieren. Niks geen sollicitatiebrief, maar een mail recht vanuit mijn hart. Een week later werd ik gebeld en ik kon vrijwel gelijk beginnen. Yes!

Dezelfde dag als dat ik de mail stuurde, vond ik de opleiding tot equine assisted coach. Het was februari en de volgende opleidingsgroep zou in april beginnen. Er was nog maar 1 plek vrij voor die groep en diezelfde week was er een open dag..welke volgeboekt was. Hmm, wat nu? Ik besloot de stoute schoenen aan te trekken en te mailen dat ik heel erg geïnteresseerd was en graag wilde komen kijken. Twee avonden voor de desbetreffende open dag kreeg ik een mail terug dat ik welkom was: ik weet nog dat ik ter plekke een dansje door de woonkamer van vrienden deed. Ik had er zoveel zin in! De open dag zelf voelde als thuiskomen: ik wilde deze opleiding echt gaan volgen, alles voelde zo goed en precies zoals ik het zelf ook voor me zag. Eenmaal thuis gekomen heb ik me direct ingeschreven op dat ene laatste plekje voor april. Wauw! Die hele week er na voelde alsof ik op een roze wolk zweefde. Er was nog niets veranderd aan mijn dagelijkse leven op dat moment, maar dat ik zoveel keuzes voor mezelf had durven maken voor de toekomst voelde zó goed!

Inmiddels zijn we een hele tijd verder en heb ik mijn eigen bedrijf in coachen met paarden. Mijn andere baan heb ik trouwens ook nog steeds, mijn contract werd toch verlengd! Ik ben er wel minder gaan werken, zodat ik voldoende tijd heb om in mijn eigen bedrijf te steken. Zo zie je maar dat er veel mogelijk is als je je er voor inzet. Het is echt een uitdaging geweest omdat ik iemand ben die van zekerheid houd. Ik wist niets van het hebben van een eigen bedrijf en opnieuw een hele opleiding starten waar je veel tijd en geld in moet investeren vond ik ook erg spannend. Uiteindelijk bleek voor mij dat zekerheid niet bestaat. Je kan jaren ergens werken en nog kan dat zomaar zonder pardon eindigen. Laat je daar dan alles wat je eigenlijk wilt voor liggen? Als je het slim aan wil pakken maak je een plan waar in staat wat je nodig hebt, financieel gezien, qua tijd en bekijk je of dit kan. Toch zal blijken dat vrijwel alles lukt als jij je er maar voor in wil zetten. Omdat mijn baan gewoon doorliep zat ik namelijk opeens met een baan, een werkervaringsplek én een opleiding. Oeps.. Het is een heel drukke periode geweest en veel mensen verklaarden me voor gek. Ik wil niet weten hoe vaak ik gehoord heb: “Wát ga je doen met paarden..?!” Veel mensen om me heen vonden het vreemd. Maar ik ben steeds blijven geloven in mijn onderbuikgevoel: dit voelde goed in plaats van dat het goed klonk in mijn hoofd. En ik heb gelijk gekregen: ik ben gelukkiger dan ooit.

Heel veel liefs,

Wieke

Follow your heart.

http://www.paardenontmoeting.nl/


Nowadays following your heart is a huge trend. New blogs are written about this subject every day. Although it is a trend, there aren’t many people who actually take the plunge. We are scared we will fail or get into problems if we do. I am no different. I am the kind of person who can feel very passionate about something I want to do, but destroy those plans at the same time when I think about everything that can go wrong. If you remember my latest blog about negative thoughts, you know this is not something you necessarily have to listen to.

Although one might say I am not always the bravest person when it comes to new adventures, I still started mine about one and a half year ago. I remember I wanted to do something new for a while but I didn’t know how to. I had a good job and I didn’t want to risk it. That’s why I didn’t feel like I was able to explore new opportunities: I already had a job that took up all my time. One day I got called into the office though and they had some bad news: it wasn’t sure whether I would get a new contract. That news hit me like a ton of bricks. I had been working very hard and felt like my position was a sure thing. Although it hurt, I decided to turn this worst case scenario into an opportunity: now I was able to explore new things!

I had been thinking about animal assisted therapy for a while now, but I had no idea it really was a thing in the Netherlands. That’s why I had always stopped looking for it in the past, but this time I really had to look deeper into it. When I found a farm nearby that performed animal assisted interventions with dogs and horses I was jumping for joy. I did actually exist! I contacted the owner and I could almost start immediately with a voluntary internship. Here I would learn how to work with animals in a therapy session. At the same time I found the educational center where I eventually became an equine assisted coach. I still remember how proud I was to take measures in my own hand, rather than being sad about things that had happened to me.

It has been quite a journey, because soon after I started my internship and my education, I got the good news that I could keep my job after all. This meant that I had three things lined up at the same time and only seven days in a week to fulfill all the tasks that came with it. Now I can say I succeeded in juggling all three at the same time and I have my own company. Although a lot of people questioned my actions when I first started, I always kept going because it was something that felt good rather than looked good. I just knew following my instincts was the right thing to do at the time and I turned out to be right. I have never been happier!

Lots of love,

Wieke

 

 

No Comments Yet.

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *