Foam Rollers, how can they benefit you?

by

FOR ENGLISH SCROLL DOWN

Ik heb een tijdje geleden 3 verschillende Foam Rollers gehad van www.fysiosupplies.nl . Zelf had ik er nog nooit één gebruikt, dus ik was erg benieuwd! Waar is een Foam Roller nou goed voor?

Foam rollen is eigenlijk een massagetechniek die je bij jezelf kunt toepassen. Heerlijk toch?! Zo heb je niemand meer nodig! Ik zal daar gelijk eerlijk over zijn, een massage van iemand anders is stukken lekkerder ;). Foam rollen is namelijk niet altijd een pretje, maar toch doe ik het nog steeds bijna iedere dag, want tegelijkertijd voel je de verlichting in je spieren!

Dus ik heb er een haat-liefde verhouding mee. Maar er is goed nieuws, hoe meer ik het doe, hoe fijner het is! Plus je merkt dat je een oefening beter kunt uitvoeren, omdat je spieren los zijn gemasseerd.
Een Foam Roller creëert dus druk op je stijve spieren. Door met een lichaamsdeel over de Foam Roller te rollen maak je ze weer losser. Als ik een triggerpoint voel ( een punt dat extra pijn doet) blijf ik daar even op hangen. Soms langer dan een halve minuut als het moeilijk los komt. Dat kun je zelf het beste aanvoelen. Bij een triggerpoint of spierknoop is de doorbloeding niet goed, dus door het te masseren laat je die weer doorstromen. Dat doet een beetje pijn, maar wat een verlichting daarna! Als ik trouwens zware spierpijn heb, dan wacht ik even een dag, want dan is het belangrijk je spieren even te laten rusten.

20160513_124103-01

De 3 Foam Rollers die ik heb verschillen in hardheid. Dus het is maar net waar je naar op zoek bent en wat je fijn vindt. De oranje zonder profiel (Blackroll Pro )is erg hard, ik heb vaak spanning op de onderkant van m’n voeten dus ik gebruik die daarvoor. Voor de rest van mijn lichaam was die iets te pijnlijk. De zwarte (The Grid X ) zit in het midden qua hardheid en de oranje met profiel (The Grid Orange) was het minst hard. De laatste 2 vond ik erg fijn om heel mijn lichaam mee te masseren. Ik doe vooral mijn benen en rug. Wil je er ook één bestellen? Klik dan hier.

Ik heb gemerkt dat ik een stuk minder spierpijn heb en dat ik daardoor sneller hersteld ben en oefeningen beter uitvoer. Je kunt het vóór de training gebruiken of op een ander moment op de dag. Ik heb het beide gedaan, soms vind ik het in de ochtend ook fijn om te doen als ik net uit bed ben. En als je het vóór de training gebruikt heb je meteen een goede warming up.

20160509_184235-01

Daarnaast heb ik ook het idee dat cellulitis minder wordt! Dat is ook best logisch als je nagaat dat je bijna iedere dag je benen en billen hard masseert, waardoor je doorbloeding beter wordt en afvalstoffen worden afgevoerd. Uiteraard werkt krachttraining en voeding hieraan mee en is de foamroller een extra hulpmiddel om die vervelende putjes te verminderen.

Ik zal binnenkort ook wat oefeningen plaatsen die je ermee kunt doen.

Gebruiken jullie al een Foam Roller? Laat het me weten in een reactie! 

Liefs, Cynthia

Je kunt me ook volgen op Bloglovin’, Facebook & Instagram

Ik heb deze Foam Rollers gekregen, lees hier mijn disclaimer


A while ago I got 3 Foam Rollers from www.fysiosupplies.nl. I myself had never used one, so I was very curious! So what does a Foam Roller exactly? Foam rollen is actually a massage technique you can apply to yourself. Sounds good right?! Okay, I will help you out of that dream. I will be honest about it, a massage from someone else is sooo much better;). Foam rolling is not always fun, but that being said, I use it everyday actually,, because at the same time you feel the relief in your muscles!

So I love it, but hate it at the same time. But there is good news, the more I do it, the better it gets! And a great benifit is that you can do exercises more easily, because your muscles are relaxed. A Foam Roller creates pressure on your stiff muscles.  If I feel a trigger point (a point that hurts) I remain in that place, until it is relaxed. Sometimes longer than 30 seconds, if it’s a very stiff muscle. You have to feel it for yourself. On a trigger point or muscle knot is the blood flow not good, so by massaging it, you’ll let it come lose. That hurts a little, but what a relief after your massage! If I have extreme muscle pains I’ll wait a day, because it is important to give rest to your muscles.

20160513_124103-01

The 3 Foam Rollers that I have are different in hardness. So it just depends what you are looking for and what you like. The Orange without profile (Blackroll Pro) is very hard, I often feel stress on the bottom of my feet so I use that for this. For the rest of my body it was to painful. The black (The Grid X) is right in the middle in terms of hardness and the orange with profile (The Grid Orange) was the least hard. The Grid Orange and The Grid X are very nice to massage my whole body. I especially massage my legs and back.

I have noticed that I have a lot less muscle pain and that I therefore recover faster and my exercises are going more fluent. You can use them before your workout or at a different time in the day. I have done both, sometimes I do it in the morning, when I just got out of bed. And if you use them before your workout, you have a great warming up!

20160509_184235-01

I also have the idea that cellulite has disappeared almost completely! That is quite logical when you consider that you massage your legs and glutes almost every day, making your blood flow again in the right way and toxics are removed. Of course, working out and good nutrition are very important! A Foam Roller can be an extra tool to help you get rid of it.

I will soon show you some exercises on my website. So you know what to do:).

Do you use a Foam Roller already? Let me know in the comments! 

Love, Cynthia you can also follow me on Bloglovin’, Facebook & Instagram

These Foam Rollers were giving to me, please read my disclaimer.

7 Responses
 • Anna Gerrie - Beautyonthefarm
  mei 27, 2016

  Ik gebruik zelf geen foam rollers, maar het klinkt wel goed! Ik heb vorige week flinke spierpijn gehad na het sporten, misschien is dit dan een oplossing 🙂

  • Cynthia Houben
   mei 27, 2016

   Ik had ze ook nog nooit gebruikt en merk heel veel verschil! Denk dat dit wel kan helpen tegen je spierpijn:). En ook vond ik het fijn dat ik oefeningen zoals squats nu veel beter kon uitvoeren.

 • Jona
  mei 30, 2016

  I have been browsing on-line greater than 3 hours these days, but
  I never found any fascinating article like yours. It is lovely value enough for
  me. In my view, if all webmasters and bloggers made
  just right content as you did, the internet might be much more helpful than ever before.

 • British Milan
  juni 1, 2016

  I was thinking about buying one and you convinced me! Also, your body is amazing! x

  http://www.britishmilan.co.uk

  • Cynthia Houben
   juni 6, 2016

   Thank you! Hope you like the foam rollers:)

 • DamionLSpeed
  juni 14, 2016

  It’s remarkable in favor of me to have a site,
  which is helpful in support of my know-how.

  thanks admin

 • OttoBAdner
  juni 17, 2016

  I’m really impressed as well as your writing talents as neatly as together with the structure to
  your blog. Is that this a paid topic or do you modify it your self?
  In any event stay in the excellent quality writing,
  it really is uncommon to check a great blog like this one today..

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *