A guide to following your dreams

by

FOR ENGLISH SCROLL DOWN

Je dromen volgen. Hoe dan? Vorige keer schreef ik over hoe het volgen van mijn droom me gelukkiger maakt dan ooit. Van jullie ontving ik vervolgens e-mails en berichtjes op social media met vragen over hoe ik nou zo zeker was dat de stap die ik toen nam de juiste was. Ik zal eerlijk zijn: dat wist ik helemaal niet zeker! Ik VOELDE vooral dat het de juiste stap was. Maar mijn hoofd draaide overuren. Wat nou als…? Dat zijn dingen die je nooit helemaal weg kan nemen, maar wat ik wel weet is dat het volgen van mijn gevoel me het afgelopen anderhalf jaar zoveel mooie dingen gebracht heeft dat het geen toevalstreffer kan zijn geweest. Ik wil JULLIE bedanken voor het lezen van mijn hersenspinsels en het vragen om advies. Ik vind het heerlijk om te helpen, maar kan hier natuurlijk alleen uit mijn eigen ervaring schrijven wat voor mij gewerkt heeft. Omdat er zoveel vragen kwamen over ‘hoe’ je dan zeker kon zijn van je keuze, heb ik besloten een paar tips te delen die voor mij gewerkt hebben. Onthoud dat je NOOIT helemaal zeker kan zijn van je keuzes, je moet vertrouwen op je intuïtie. Dat maakt het nou juist zo leuk ; ).

 1. Waar gaat jouw hart van kloppen?

Waar droom jij stiekem van? Wat zou je doen als geld geen rol zou spelen? Toen ik begon, heb ik lijstjes vol geschreven met alles wat ik tof, mooi, leuk en fijn vond. Het werd een lijstje met de meest uiteenlopende dingen (meubeltjes opknappen??). Toen ik uiteindelijk alles bij elkaar legde, klopte het echter gewoon.  Dus wil je stiekem gewoon stroopwafels verkopen in een hutje op de hei of een ballonvaart om de wereld maken? Schrijf het op. Nu.

 1. Wat is jouw missie?

Bij deze vraag denk ik plots terug aan missverkiezingen waarbij er door de deelneemsters gezegd wordt dat ze wereldvrede willen, terwijl ze eigenlijk gewoon een dikke kroon op hun hoofd willen hebben. Ben eerlijk tegen jezelf: Wat is belangrijk voor JOU? Wat zou je veranderen aan de wereld als je alles kon kiezen dat je wilde? Hoe kijk jij naar het leven? (Ja, ook dit schrijf je op!)

 1. Wat zijn jouw talenten?

Gooi die trukendoos maar open: waar ben jij nou echt GOED in? Veel mensen vinden dit een verschrikkelijke vraag. Het zit niet echt in onze aard om eens even dik op te gaan scheppen over waar we nou allemaal goed in zijn. Laat het idee van dat dit opscheppen heet even los. Het is geen opscheppen, het is zelfkennis! Zet een timer op 5 minuten en schrijf in die 5 minuten alles op waar je goed in bent. Van koekjes bakken tot de wereld redden. Stop niet met schrijven tot de timer gaat!

 1. Negatieve gedachten….

Jawel, daar zijn ze weer. Ik schreef er  eerder al een blog over. Grote kans dat op het moment dat jij komt met grote plannen, deze fijne vrienden de kop op steken om even roet in het eten te gooien. Klinkt allemaal heel ongezellig, maar jij weet nu als geen ander hoe hier mee om te gaan. Zo niet, pak de tips er nog eens bij.

 1. GA ERVOOR!

Als je de stappen hier boven opgevolgd hebt, heb je als het goed is nu een mooie lijst voor je liggen met alle dingen waar jouw hart van gaat kloppen, jouw levensmissie en alles waar je goed in bent. Je hebt eventuele negatieve gedachten een dikke schop gegeven en weggestuurd en bent nu klaar om hier een kloppend verhaal van te maken. Uit mijn lijstjes maakte ik op dat ik heel graag in de natuur wilde werken met dieren. Ik was allang afgestudeerd en werkte al een hele poos, maar besloot toch weer terug te gaan naar school en een nieuwe opleiding te volgen. Op die manier kon ik mijn droom omzetten in doen. Laat je niet afschrikken als jouw droom betekent dat je nog veel stappen moet nemen. Maak van die hele grote stap een aantal kleintjes en begin vandaag met het eerste kleine stapje dat je kan zetten. Zet zo iedere dag een klein stapje en uiteindelijk kijk je terug op een hele hoop dingen die samen bij elkaar mogelijk veel te groot leken.

Vertrouw op jezelf. JIJ.KAN.DIT. Als je me niet gelooft, lees dan die je lijst met al je talenten nog maar eens door.

Heel veel liefs,

Wieke


Last time I wrote about following your dreams and how my journey made me happier than ever before. After that post I received e-mails asking me how to take that step, how to set aside your doubt and how I knew what was the right step for me. A lot of doubt that was totally recognizable.
First I would like to thank YOU for reading my post and asking me for advice. I love a little bit of interaction here and I like writing about things that matter to you. Because so many of you asked me how to take the plunge and how to know you’re making the right choice, I decided to write up a few tips that might help you along the way. Please remember that you can NEVER be totally sure. You will just have to trust your gut. Scary, right? ; ).

 1. What makes you tick?
  What is it you secretly daydream about? What would you do if money were no object?
  I remember writing down keywords in lists, basically everything that came up to me. Things I LOVED with all my heart. Things I would do as a volunteer. It doesn’t have to mean anything just yet. Do you want to be a superstar DJ? Write it down. Do you LOVE cookies? Write it down. Do you want to surf in Hawaii? Write.it.down.
 2. What is your mission?

If you could change the world, what would you change?  What is your outlook on life? What gives meaning to your days? It is important to have that clear, so take your time to…yes: write it down. (Have you noticed I love writing down things?)

 1. What talents do you have?

Most people don’t like admitting they’re -reallyreally- good at something. It feels like bragging. But please, be my guest and set a timer to 5 minutes and brag all you want. Write down everything you’re good at. Big and small things. Ready, set, go!

 1. Negative thoughts…

Once you really get going, there’s always a chance negative thoughts will come up to try to kill your awesome progress. Dun dun duuunnn!  I wrote a blog how to fight these –here- .

 1. 1, 2, 3, GO!

If you followed the steps above, you now have a killer list with things you’re good at, things that make your heart run wild and a pretty good idea about what’s important to you in life. You also totally destroyed negative thoughts telling you not to pursue your dreams because it’s dangerous. What now? Try to make sense of everything you just wrote down. For instance, my lists said I loved nature and animals. I really wanted to do something with that. That’s why I decided to go back to school and learn how to work with horses in therapy sessions. What steps do you have to take to achieve your goals? Write them down (yes, again!) and divide it all up into little steps. Baby steps, one at a time, are easier to take on and not as scary. Which (baby)step can you take today?

All I can say is: trust your intuition and go for it. Your time is now!

Lots of love,

Wieke.


FitChef

No Comments Yet.

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *